Στ.Μπίζιου: Η διαμεσολάβηση ευέλικτη λύση για την επίλυση εμπορικών διαφορών

Στ.Μπίζιου: Η διαμεσολάβηση ευέλικτη λύση για την επίλυση εμπορικών διαφορών

Τον αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρη Παπαλέξη επισκέφτηκε η βουλευτής ΝΔ Λάρισας, Στέλλα Μπίζιου, προκειμένου οι δυο τους να συζητήσουν την από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών, ώστε ο εμπορικός κόσμος της Λάρισας να γνωρίσει από κοντά το θεσμό της διαμεσολάβησης.

«Η διαμεσολάβηση είναι μια εναλλακτική μορφή επίλυσης διαφορών που στην Ελλάδα δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα μπορούσε», δήλωσε η κα Μπίζιου.

Είναι γνωστό ότι ο χρόνος απονομής της δικαιοσύνης στη χώρα μας, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις. Η διαμεσολάβηση από την άλλη, προσφέρει ευελιξία, περιορισμό του κόστους και εμπιστευτικότητα σε ένα πλαίσιο ισότιμου διαλόγου.

«Η Λάρισα διακρίνεται για την επιχειρηματική της δραστηριότητα με πολλές επιτυχίες και καινοτόμες πρωτοπόρες επιχειρήσεις. Είναι λοιπόν σημαντικό οι έμποροι και επιχειρηματίες της πόλης να ενημερωθούν για την λειτουργία του θεσμού, από τους ειδικούς της πόλης, ώστε όταν πρόκειται για την επίλυση των εμπορικών διαφορών τους να ξέρουν ότι έχουν και άλλες επιλογές πέραν των δικαστικών αιθουσών.

Η Λάρισα διαθέτει πολύ αξιόλογους και καταρτισμένους διαμεσολαβητές. Ας μην ξεχνάμε ότι στην πόλη μας λειτουργεί Κέντρο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών, ενώ εδώ και μερικά χρόνια έχει ιδρυθεί από δραστήριους νομικούς και διαπιστευμένους διαμεσολαβητές της πόλης μας, Ένωση Διαμεσολαβητών.

Με τον κ. Παπαλέξη δεσμευτήκαμε στην υλοποίηση δράσεων που θα αναδείξουν τα πλεονεκτήματα της διαμεσολάβησης έναντι του ‘παραδοσιακού’ τρόπου επίλυσης μιας διαφοράς και θα φέρουν τον εμπορικό κόσμο της πόλης μας πιο κοντά στο σύγχρονο αυτό εργαλείο» κατέληξε η κ. Μπίζιου.

Πηγή : ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα