Στο Εμπορικό Επιμελητήριο η Ένωση Διαμεσολαβητών Λάρισας

Στο Εμπορικό Επιμελητήριο η Ένωση Διαμεσολαβητών Λάρισας

H Ένωση Διαμεσολαβητών Λάρισας εκπροσωπούμενη από την Παναγιώτα Χριστοφορίδου (Πρόεδρο), Αφροδίτη Κόκκα (Α΄ Αντιπρόεδρο), Ευαγγελία Νικολάου (Β΄ Αντιπρόεδρο) και Βασιλική Γούλα (Ταμία), συναντήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λάρισας με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο, τον Α’ Αντιπρόεδρο κ. Δημήτρη Παπαλέξη και την βουλευτή κα Στέλλα Μπίζιου, με θέμα συζήτησης τον θεσμό της διαμεσολάβησης.

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται πως “όλοι συμφωνήσαμε πως η Λάρισα με την πλούσια επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να ωφεληθεί από τον θεσμό που προσφέρει εξοικονόμηση χρόνου και κόστους, εμπιστευτικότητα, απόρρητο και επιπλέον εκτελεστότητα συμφωνίας. Η Διαμεσολάβηση συμβάλλει στην επίλυση των διαφορών και ταυτόχρονα προστατεύει και διαφυλάσσει τις σχέσεις των μερών, καθώς η συμφωνία είναι αποτέλεσμα της βούλησης των μερών και όχι ενός Δικαστηρίου που τους την επιβάλλει.

Η ‘Ένωση Διαμεσολαβητών Λάρισας απαρτίζεται από καταρτισμένους διαμεσολαβητές που με την εμπειρία τους και τις συνεχείς μετεκπαιδεύσεις τους, μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τον επιχειρηματικό κόσμο στην επίλυση των εμπορικών διαφορών του.

Είναι λοιπόν σημαντικό οι έμποροι και επιχειρηματίες της πόλης να ενημερωθούν για την λειτουργία του θεσμού, ώστε να γνωρίζουν ότι τα Δικαστήρια δεν είναι μονόδρομος όταν πρόκειται για την επίλυση των διαφορών τους και προς αυτό τον σκοπό το Επιμελητήριο και η Ένωση Διαμεσολαβητών συμφώνησαν από κοινού στον σχεδιασμό μελλοντικών δράσεων.

H Ένωση Διαμεσολαβητών Λάρισας ευχαριστεί πολύ τους κ.κ Σ. Γιαννακόπουλο και Δ. Παπαλέξη για την πρόσκληση και την τόσο παραγωγική συζήτηση , καθώς και την συνάδελφο/διαμεσολαβήτρια και υποψήφια βουλευτή κα Στέλλα Μπίζιου που είχε την πρωτοβουλία της δράσης αυτής.”

Πηγή : onlarissa.gr