Παναγή Χριστίνα-Ευθυμία

Δικηγόρος Παρ’ Εφέταις

Κενταύρων 48, Λάρισα, ΤΚ 41222
2410533513
6944306362

Δικηγόρος παρ’ εφέταις, μέλος του δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας (ΑΜ 511) και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΑΜ 267/2014).

Πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1988), υπήρξε ασκούμενη δικηγόρος Αθηνών (1989-1991) κατόπιν δικηγόρος Αθηνών (1991-1993) και από το έτος 1993 μέχρι σήμερα είναι δικηγόρος Λάρισας.

Κατά τα έτη 1996-2013 παρείχε νομικές υπηρεσίες, ως εξωτερικός συνεργάτης, στην Τράπεζα Aspis Bank μετέπειτα ΤΤ Βank με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα τραπεζικού, επιχειρηματικού δικαίου, ακινήτων και εμπορικών εταιριών.

Από το έτος 2014 είναι Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκπαιδευθείσα από το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης (ΙΝΚΑΔΙΘ) και το Διεθνή φορέα κατάρτισης Διαμεσολαβητών ADR Group (Απρίλιο 2013).

Σήμερα ασχολείται κυρίως με τη διαμεσολάβηση και τους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών, παρέχοντας υπηρεσίες διαμεσολάβησης σε οικογενειακές, εμπορικές, επιχειρηματικές, τραπεζικές, μισθωτικές και λοιπές αστικές υποθέσεις και είναι συνεργάτης διαμεσολαβητής του ADR point, Kέντρου εναλλακτικής επίλυσης διαφορών.

Επιμορφώνεται συνεχώς και έχει παρακολουθήσει επιτυχώς εξειδικευμένα προγράμματα επιμόρφωσης διαπιστευμένων διαμεσολαβητών και συγκεκριμένα:

  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την Οικογενειακή Διαμεσολάβηση που διοργανώθηκε στη Λάρισα από το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας και το Ελληνικό Κέντρο Οικογενειακής Διαμεσολάβησης (Ιούνιος 2018).
  • Πρόγραμμα εκπαίδευσης στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών (Ν.4469/2017) – Εξειδίκευση στην Τραπεζική Διαμεσολάβηση που διοργανώθηκε στην Αθήνα από τον ΑΚΚΕΔ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαμεσολάβησης GMI και το ADR Center (Ιούνιος 2017).
  • Εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα Διαμεσολάβηση και Διαπραγματεύσεις που διοργανώθηκε στη Λάρισα από το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (Δεκέμβριος 2016)

Συμμετέχει σε συνέδρια και ημερίδες για τη Διαμεσολάβηση και τους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφορών,όπως: 2ο Διεθνές Συνέδριο Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης με θέμα Arbitration & Mediation (Αθήνα-Νοέμβριος 2019), Διεθνή Ημερίδα για τη Διαμεσολάβηση που διοργάνωσε ο ΟΠΕΜΕΔ στην Αθήνα (Μάρτιος 2017), στο Σεμινάριο με θέμα «Επιδέξιες Διαπραγματεύσεις για Δικηγόρους» που διοργάνωσε στη Λάρισα ο ΔΣΛάρισας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαπραγματεύσεων (Νοέμβριος 2013), ημερίδα με θέμα «Δογματικά προβλήματα και εκφάνσεις της Διαμεσολάβησης» που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (Απρίλιος 2013), ημερίδα με θέμα «Διαμεσολάβηση Βαδίζοντας προς το νέο τρόπο επίλυσης των διαφορών» που διοργάνωσε ο ΔΣΛάρισας με το Ελληνικό Ινστιτούτο Διαμεσολάβησης (Νοέμβριος 2013), Διαδραστικό Εργαστήριο με θέμα «Διαμεσολάβηση στην Ελλάδα: Ευρωπαϊκό και Θεσμικό πλαίσιο και πρακτική» που διοργάνωσε η Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δικαίου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Θεσσαλονίκη (Νοέμβριος 2012).

Είναι ιδρυτικό μέλος της Ενωσης Διαμεσολαβητών Λάρισας. Γνωρίζει καλά την αγγλική και γαλλική γλώσσα καθώς και χρήση Η/Υ. Είναι έγγαμη με τον Κωνσταντίνο Αγοραστό, Αναπληρωτή Καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μητέρα δύο τέκνων.