Κόκκα Αφροδίτη

Δικηγόρος Αρείω Πάγω

Κουμουνδούρου 10, Τ.Κ. 41222, Λάρισα
2410536864 (Fax 2410549799)
6947829022

Η Αφροδίτη Κόκκα του Κωνσταντίνου και της Αναστασίας είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από το έτος 2007, μέλος από 2014 της δικηγορικής εταιρείας την επωνυμία «Κωνσταντίνος Κόκκας – Αφροδίτη Κόκκα Δικηγορική Εταιρεία», με έδρα τη Λάρισα και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια του ΥΔΔΑΔ και του ΙΝΚΑΔΙΛ από το έτος 2014.

Αποφοίτησε το 2006 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος από το 2015 του Μεταπτυχιακού Διπλώματος Σπουδών του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος (International Hellenic University) «Διεθνικό και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο και Εναλλακτικοί Τρόποι Επίλυσης των διαφορών» (L.L.M. in Transnational and European Commercial Law and Alternative Dispute Resolution) το οποίο παρακολούθησε στην αγγλική γλώσσα. Διπλωματική εργασία στην αγγλική με τίτλο «How can mediation be successful? An analysis concerning factors that affect the success of mediation: types of disputes, judicial situation of the State, ways of promoting and implementing mediation schemes» («Πως μπορεί η διαμεσολάβηση να είναι επιτυχής; Μία ανάλυση για τους παράγοντες που επηρεάζουν την επιτυχία της διαμεσολάβησης: κατηγορίες διαφορών, δικαστηριακή κατάσταση του κράτους, τρόποι προώθησης και εφαρμογής ειδών διαμεσολάβησης).

Παρακολούθησε τον Ιούλιο 2016 το Σεμινάριο Εκπαίδευσης με αντικείμενο «Διαμεσολάβηση και Διαπραγματεύσεις», διάρκειας 16 ωρών από το ΙΝ.ΚΑ.ΔΙ.Λ. και τον Μάιο 2017 το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Τραπεζικής Διαμεσολάβησης διάρκειας 16 ωρών από το «the mediation lab».

Τον Ιούλιο του 2018 παρακολούθησε επιτυχώς το Σεμινάριο για «τον νέο Γενικό Κανονισμό για την Προστασία Δεδομένων (GDPR)», διάρκειας σαράντα (40) ωρών, το οποίο διοργανώθηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας και με την συμμετοχή εκπροσώπου ΑΠΔΠΧ.

Το 2018 εξελέγη Β’ Αντιπρόεδρος του σωματείου «Ένωση Διαμεσολαβητών Λάρισας» (ΕΝ.ΔΙ.ΛΑ.).

Έχει απασχοληθεί στα πλαίσια πρακτικής άσκησης στη Νομική Υπηρεσία της τράπεζας EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.. Διατηρεί επαγγελματική συνεργασία με την τράπεζα EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. (σύναψη συμβάσεων, έλεγχος τίτλων ακινήτων, διαδικασίες εκτέλεσης και ρύθμιση οφειλών) και με εταιρείες του νομού Λάρισας δραστηριοποιούμενη σε θέματα αστικού και εμπορικού δικαίου, στο εργατικό δίκαιο, στο δίκαιο ανταγωνισμού και σε εμπορικές διαφορές. Επίσης έχει ως αντικείμενο υποθέσεις οικογενειακού και ποινικού δικαίου, ενώ ασχολείται με διοικητικές διαφορές και υποθέσεις αθλητικού δικαίου.

Έχει συμμετάσχει και παρακολουθήσει σεμινάρια και συνέδρια και ειδικότερα: το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Δικαίου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με θέμα «Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ», τον κύκλο κατάρτισης με τίτλο «Η ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ» που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας και η Νομική Βιβλιοθήκη και το 22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Εμπορικού Δικαίου του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων.

Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού, ασχολείται ενεργά με τους παραδοσιακούς χορούς ως μέλος του σωματείου ΚΕ.Λ.Ε. (ΚΕντρο Λαογραφικών Ερευνών) με συμμετοχή σε παραστάσεις, φεστιβάλ – διαγωνισμούς και σεμινάρια παραδοσιακών χορών, ενώ έχει υπάρξει πρωταθλήτρια τεχνικής κολύμβησης και είναι κάτοχος πιστοποιητικού εκπαίδευσης ναυαγοσώστη και πρώτων βοηθειών από τη Ναυαγοσωστική Σχολή Μακεδονίας.