Αρσενοπούλου Μαρίνα

Δικηγόρος

Ασκληπιού 17, Λάρισα, ΤΚ 41222
2410532920
6944918702

Η Μαρίνα Αρσενοπούλου είναι διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2012, εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών στην Ελλάδα και την Κύπρο, δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας από το 1994. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Katholieke Universiteit Leuven του Βελγίου. Σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπούδασε Δημόσιες Σχέσεις και Επικοινωνία καθώς και Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ University of Illinois Athens Program). Έχει ασχοληθεί με την Συμβουλευτική Ψυχολογία και ολοκλήρωσε το πρώτο έτος εκπαίδευσης στην Ψυχοθεραπευτική προσέγγιση Gestalt.

Ασχολείται ενεργά με τη διαμεσολάβηση και την εκπαίδευση διαμεσολαβητών και είναι από τους πρώτους διαμεσολαβητές στην Ελλάδα που διενήργησαν διαμεσολαβήσεις. Διαπιστεύτηκε ως διαμεσολαβήτρια από τον διεθνώς αναγνωρισμένο βρετανικό φορέα CEDR (CEDR Accredited Mediator) και ακολούθως διαπιστεύτηκε στην Ελλάδα από το Υπουργείο Δικαιοσύνης (2012). Στη συνέχεια εκπαιδεύτηκε και διαπιστεύτηκε στη Μεγάλη Βρετανία (2013) ως Διαμεσολαβήτρια για τις Εργασιακές Διαφορές (ADR Group UK Accredited Workplace Mediator). Επίσης εκπαιδεύτηκε και πιστοποιήθηκε με βάση τα διεθνή πρότυπα ως Εκπαιδεύτρια Διαμεσολαβητών από το CEDR και αποτελεί από το 2013 μέλος της διεθνούς εκπαιδευτικής του ομάδας (CEDR Trainer).

Ως εκπαιδεύτρια διαμεσολαβητών διδάσκει στα προγράμματα βασικής κατάρτισης και μετεκπαίδευσης διαμεσολαβητών του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας (ΙΝΚΑΔΙΛ). Επίσης, λαμβάνει μέρος ως εκπαιδεύτρια στα προγράμματα κατάρτισης διαμεσολαβητών του Πανεπιστήμιου FREDERICK στην Κύπρο. Πλέον των προγραμμάτων βασικής κατάρτισης διαμεσολαβητών, σχεδιάζει, επιμελείται και διδάσκει σε προγράμματα μετεκπαίδευσης διαμεσολαβητών και σε προγράμματα εκπαίδευσης νομικών παραστατών στη διαμεσολάβηση. Eχει συμμετάσχει ως κριτής στον διεθνή διαγωνισμό διαμεσολάβησης International Academy of Dispute Resolution (INADR).

Έχει λάβει πιστοποιημένη μετεκπαίδευση στη διαμεσολάβηση από διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς και έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκπαιδεύσεων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι έχει εκπαιδευτεί σε επίπεδο Advanced Mediation από τον βρετανικό φορέα CEDR και στις Διαπραγματεύσεις από τους Jane Gunn και Tierry Garbie σε πρώτο και δεύτερο επίπεδο. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στην Οικογενειακή Διαμεσολάβηση σε πρώτο επίπεδο από την Dr Jamie Walter και σε δεύτερο επίπεδο από την Mary Damianakis. Περαιτέρω εκπαιδεύτηκε στην «Επίλυση Συγκρούσεων στην Οικογένεια» από το Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Αθηνών σε πρόγραμμα εκπαίδευσης του σε συνεργασία με το ΕΛΚΔΔ και συμμετείχε στο πρόγραμμα «Η Οικογενειακή Διαμεσολάβηση στην Ελλάδα και η πρακτική της εφαρμογή» που διενεργήθηκε από το ΕΛΚΟΙΔ. Επίσης εκπαιδεύτηκε στη Σχολική Διαμεσολάβηση από την Kerstin Bazin (Mediation and violence prevention in Schools).

Δραστηριοποιείται ενεργά για τη διάδοση του θεσμού της διαμεσολάβησης, αρθρογραφεί και λαμβάνει μέρος ως εισηγήτρια σε πλήθος ημερίδων και εκδηλώσεων σε συνεργασία με Δικηγορικούς Συλλόγους και διάφορους Οργανισμούς (Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δικηγορικούς Συλλόγους Λάρισας, Τρικάλων, Βόλου, Καβάλας, Σύνδεσμο Θεσσαλικών Βιομηχανιών ΣΘΕΒ, Εμπορικό Επιμελητήριο, Mediation Europe Eirene Project κ.α.). Έχει επανειλημμένως διδάξει εθελοντικά με στόχο την εξοικείωση των μελών του Δικηγορικού Σώματος με τη διαμεσολάβηση.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε ευρύ φάσμα αστικών, εμπορικών κι εργατικών υποθέσεων και έχει έδρα στη Λάρισα, όπου διατηρεί το γραφείο της παρέχοντας υπηρεσίες ως διαμεσολαβήτρια, νομικός σύμβουλος και δικηγόρος.

Γνωρίζει άριστα Αγγλικά, καλά Γαλλικά και έχει βασικές γνώσεις Γερμανικών.